![]() ![]() Fruktbröd![]() Ett bröd bakat i form och sprängfyllt med torkad frukt. Lite surdeg sätter fart på smaken! Gott med ost och sill. Du behöver
Gör så här:Blanda samman alla ingredienserna till brödet, knåda i mjölet och avsluta med saltet. Knåda 5 minuter med degblandare eller liknande eller det dubbla för hand. Degen ska vara ganska vek (lös). Låt degen vila i degbunken 4 timmar. Det går också att ställa bunken svalt över natten. Smöra två brödformar på 1 1/2 liter. Fördela degen jämnt mellan formarna. Ställ formarna på en plats skyddad från drag. Låt bröden jäsa upp till det dubbla, tiden varierar men räkna med minst en timme. Värm ugnen till 250 grader och sätt in bröden i nedre delan av ugnen. Sänk värmen till 200 grader. Grädda bröden i 45 minuter. Lyft ur dem ur formarna och låt bröden svalna på galler. ![]() ![]() ![]()
|
|