![]() ![]() Matjessilltårta![]() En perfekt allt-i-ett-rätt till midsommar! Här är ett gott grundrecept som går att variera efter smak. Du behöverReceptet är för 4-6 personer. Botten
Fyllning
Dekoration
Gör så här:Riv eller mixa kavring och blanda med rumsvarmt smör. Tryck i botten av en rund form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter. Lägg gelatinblad i kallt vatten. (För vegetabilisk variant, följ beskrivningen på förpackningen.) Finhacka sillen. Blanda med gräddfil och crème fraiche. Finhacka löken och blanda ner. Tillsätt eventuellt dill. Smält gelatinet på låg värme i en kastrull. Vispa ner sillspadet i gelatinet och häll ner i sillblandningen. Rör om så allt blandas och häll i formen. Ställ tårtan kallt minst fyra timmar så den stelnar, ta bort formkanten och dekorera med klippt gräslök. ![]() ![]() ![]()
|
|